Tales from the Wallet: Bør du få en MBA?

Bør du få en MBA? Hvis du noen gang har fundert på å Mexicos herrelandslag i fotball Skjorter få MBA -en din, men lurt på om det var verdt investeringen av tid så vel Frankrikes herrelandslag i fotball Skjorter som penger, er dagens gjestepublisering for deg. Vi har snakket om nøyaktig hvordan du skal forberede økonomien din til gradskole, i tillegg til fordeler så vel som ulemper med å endre karrierer, men vi har virkelig ikke snakket om dette – så jeg er begeistret for å ønske den personlige økonomiske bloggforfatteren velkommen Bak Well Heeled Blog, en ung dame som nettopp fullførte MBA. Velkommen til Corporette! – Kat. (Bildet: Ted Baker London ‘Neon’ skinnkortlommebok, $ 55 på Nordstrom.)
Jeg ble nylig uteksaminert fra et 2-årig MBA-program på heltid ved en av de “15 institusjonene som utgjør topp 10 MBA.” Når jeg hørte en dekan, bruker den frasen i tillegg til at det er en humoristisk treffende metode for å forklare metodeinstitusjonene jockey for den mye fremlagte “Top 10.” betegnelse.
Når du har tatt med pengene jeg brukte ut av lommen, så vel som sjansekostnaden på to års forhåndsinntekter samt fordeler (minus levekostnadene jeg ville ha måttet bruke, MBA eller ikke), utgifter denne graden meg minst $ 250.000 . Det er tilstrekkelig for et hjem i mange deler av landet, i tillegg til en heftig nedbetaling i selv de dyreste områdene som San Francisco eller New York City.
Var min MBA verdt det? Jeg er en langvarig Corporette-besøkende så vel som sporadisk kommentator, så vel som jeg har sett en rekke bekymringer for MBA-er så vel som økonomi. Beslutningen om å gå etter en MBA handler ikke bare om avkastningen i dollar så vel som øre-det er mange ikke-økonomiske fordeler som forankring i forretningsutdanning, et bredere så vel som dypere nettverk, så vel som sjansen å dedikere to år til å fremme din ekspert så vel som personlig vekst. Likevel forblir sannheten at en MBA er et kostbart forslag for folk flest, så vel som dette forslaget kan utvide karrierehorisonten din, mens du på nøyaktig samme tid begrenser dine fremtidige monetære valg. Akkurat her er tankene mine om de økonomiske implikasjonene av en MBA nå som jeg har fullført graden min-hva jeg ville (og har) fortalt Buddies som tror på å forfølge en MBA, spesielt med et heltidsprogram:

1. Nøyaktig hvor mye forventer du å lage igjen?
Det er mange vitser om MBA -er som raker i de enorme dollarene når de er uteksaminert. Det er ikke heller sant, i det minste ikke i den grad folk forestiller seg. Et av bit-triksene om MBA er at de største betalende oppgavene for ferske ut-av-for-bedriftsskoler har en tendens til å være konsentrert på bare noen få felt, spesielt finansiering (private equity og investeringsbank) så vel som Administrasjonsrådgivning.

Det ingen virkelig snakker om, er nøyaktig hvor vanskelig det er å få disse oppgavene, så vel som nøyaktig hvor mye din forrige bakgrunn bestemmer sjansene dine. For eksempel er en personlig egenkapitalinnstilling vanligvis for personer som har personlig egenkapitalopplevelse som går inn i MBA, så vel som helt siden lavkonjunkturen, investeringsbankfeltet leter etter mennesker Urawa Red Diamonds Skjorter med ekstremt sterke kvantitative ferdigheter. Det er fremdeles mulig å være en lærer-vendt bank, men det er mye vanskeligere i 2014 enn i 2005. Administrasjonsrådgivning er tilgjengelig for mange flere slags bakgrunner, men rekrutteringsprosessen er fremdeles vanskelig. Mange av de foretrukne teknologiske annonseringsposisjonene eller produktsjefens stillinger krever datamaskin- eller ingeniørbakgrunn.
2. Nøyaktig hvor lenge kan du gjøre det i?
Videre har mange av disse markedene en regimentert opp eller ut, rang eller yank, vokser eller går struktur (advokatene på denne bloggen vil anerkjenne det som Cravath -systemet). Uansett hva du ringer det, blir en betydelig del av hver innkommende MBA -klasse hentet hvert år. Så for å betale ned den enorme utlån til trainee i en kort tidsramme (si under fem år), må du få så vel som å holde på en av de ganske høye betalende, ekstremt høye stress, ekstremt tid -intensive oppgaver i minst en årrekke.

3. Hva er din tilbakebetalingsperiode og har du det bra med det?
Tilbakebetalingsperiode: Forrige inntekt etter skatt x 2 + utgifter av MBA = generell sjanseutgifter for å få denne graden
Total Chance Kostnad / (Post-MBA Payment-Pre-MBA Compensation) = år for å betale tilbake
Jeg har beregnet min-så vel som det er et sted rundt tre til fire år, avhengig av inntektene mine etter MBA så vel som bonus. Dette tar selvfølgelig ikke hensyn til renter eller inflasjon, så vel som ikke er risikojustert på sannsynligheten for oppgavetap, men jeg har oppdaget det en flott tarmsjekk. Virker dette tallet uakseptabelt stort for deg? Noen ganger tar folk en oppmerksom beslutning om å ha en ekstremt lang tilbakebetalingsperiode, eller til og med bevisst velge en situasjon der en MBA ikke gir monetær mening. Se for deg en investeringsbankmann som kommer tilbake til institusjonen for å bli en nonprofit -konsulent, for eksempel eller en forretningsadvokat som ønsker å komme i markedsføring. Det er greit. Livet ernull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post